Bebek sufle 1 yaş ve sonrası Glütensiz

 

Bebek sufle 1 yaş ve sonrası Glütensiz

Bebek Sufle 1 yaş ve sonrası Glütensiz 

Malzemeler

1 orta boy patates

2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

2 yumurta

1 çay bardağı süt

25 gr. tereyağı

Hazırlanışı

Patates yıkanır ve suda haşlanır. Soğuyunca kabuğunu soyup çatalla iyice ezerek püre haline getirilir. Yumurta sarıları ve kaşar peyniri rendesi eklenir. Ayrı bir kapta tereyağı eritilir, içine süt ilave edilir. Süt karışımı ile patates harcı karıştırılır. Yumurta aklarını mikser ile iyice köpürene kadar çarpılır. Çırpılmış yumurta akları, patatesli karışıma tahta kaşık yardımıyla nazikçe eklenir çok fazla karıştırılmaz. Küçük muffin kaplarına veya ısıya dayanıklı kaselere koyularak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 -25 dakika kadar pişirilir.

Not: Yaklaşık 250 gr ağırlığındaki bir patatesi 35 dakika haşlamak yeterli oluyor. ¼ çay kaşığı tuz ve muskat rendesi ile gurmenizin gönlünü alabilirsiniz.

Dr.Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Bebek suflenin kabarık ve oldukça yumuşak kıvamı kaşıkla yenilebilir olmasını sağlıyor. Protein ve kalori içeriği açısından oldukça zengin bir öğün.  Lezzetli tadı iştahsız çocuklar için iyi bir alternatif. Glütensiz olduğu için çölyak hastalarına uygundur.

 

Her Hakkı Saklıdır. Kids&Gourmet Dergisi®,

CEVAP VER