Elmalı yulaflı püre 6 ay ve sonrası bebekler için

 

Elma alerji riski düşük bir meyve olduğu için bebeklerin ek besinlere geçiş sürecinde ilk kullanılan gıdalardandır.

Malzemeler 

½  çay bardağı yulaf ezmesi

½  elma

1 çay bardağı kaynamış sıcak su

½ çay bardağı anne sütü 

Hazırlanışı

Yulaf küçük bir kâseye koyulur. Üzerine kaynar su ilave edilir. Yulaf yumuşadığında içine cam rendeden geçirilmiş elma püresi, ilave edilerek karıştırılır. Bu karışıma ılıdığunda ½ çay bardağı anne sütü de ilave edilebilir.

Yrd.Doç.Dr.Enver Mahir Gülcan’ın notu

Elma alerji riski düşük bir meyve olduğu için bebeklerin ek besinlere geçiş sürecinde ilk kullanılan gıdalardandır. Ayrıca oldukça da faydalıdır. Hatta çocık ve yetişkinler için her gün bir elma yemeleri tavsiye edilir ve bu slogan haline gelmiştir. Yulaf zararlı kolesterolü düşürerek kalp ve damar hastalığı riski azaltılmış çocuk nesline katkıda bulunurken yüksek lif içeri ile de kabızlığa ve erişkin yaşlarda özellikle erkeklerin ciddi sorunu olan barsak kanserine yakalanma riskini azaltır.

Yulaf tokluk hissi yarattığından obezite sorunu olan çocuklarda veya kilo kontrolü gereken kişilerde çok yemeyi önleyerek zayıflamaya yardımcı olur.

Dikkat: Anne sütü ilave ettiğiniz mamayı pişirmeyin ve uzun süre saklamayınız. Tek öğünde kullanınız. Dolapta dahi olsa gıdayı bekletip ertesi gün kullanmayınız. Genel olarak prensip bebeklerin günlük gıda ile beslenmesidir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here