Fırın kabak
Malzemeler
- 4 adet sakız kabak
- Taze fesleğen
- 250 g lor peyniri
- 1 adet yumurta
- 1 çay bar süt
- 2 çorba kaşığı naturel sızma zeytinyağı
- 1 çay bardağı ceviz içi ( küçük çocuklara alerji yapabilir daha önce denemediyseniz kullanmayınız)
Hazırlanışı
Kabaklar uzunlamasına ince ince dilimlenir. 2- 3 dakika tavada arkalı önlü pişirilir (çok az su damlatarak pişirebilirsiniz). Ayrı bir kapta, lor peyniri, tuz, yağ ve doğranmış fesleğen karıştırılır. Kabaklar biraz yumuşayınca alınarak yağlanmış fırın kabına dizilir. Üzerine lorlu karışımın yarısı konur, biraz dövülmüş ceviz serpilir. Bir kat daha kabak ve peynirli karışım sırayla koyulur. En üst kat kabakla kapatılır. Yumurta ve süt bir kapta karıştırılır ve kabakların üzerine dökülür. 180c önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir.
Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:
Süt, yumurta, ceviz, lor peyniri içeriği ile son derece besleyici. Bir yaş civarındaki çocuklara yumurta, süt, ceviz daha önce yedirdiniz ve alerjisi yok ise az miktar bu yemekten de tattırmanızda sakınca yok. Eğer içindeki besinleri daha önce denemediniz ise muhakkak tek tek deneyerek 3 er gün bekledikten sonra karışık halde vermeniz gerekir. Daha büyük olan çocuklar için ise son derec besleyici, hayvansal protein, vitamin, lif içeren bir tarif. kabak ayrıca kabızlık sorunu yaşayanlar için de çok faydalıdır.