Ailece yemek isteyebileceğiniz terbiyeli köfteli kereviz tarifi yaklaşık 3 kişiliktir. İçinde nohut olduğu için küçük çocuklara ezerek verebilirsiniz.
Terbiyeli köfteli kereviz malzemeleri:
Köftesi için:
- 200 gr. az yağlı dana kıyma
- 1 küçük kuru soğan rendelenmiş.
- 1 yemek kaşığı tepeleme pirinç (varsa kırık pirinç tercih edebilirsiniz) yıkanıp süzülmüş
- Yarım çay kaşığı karabiber (Büyük çocuklar ve yetişkinler)
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı (kıyma yağsız ise miktarı 2 tatlı kaşığı yapın)
- 3 – 4 çorba kaşığı un
Suyu için:
- 2 orta boy kereviz küp doğranmış
- 1 orta boy havuç minik küp doğranmış
- 1 küçük kuru soğan küp küp doğranmış
- 5 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 çay bardağı nohut bir gece önceden ıslatılmış ve ertesi gün haşlanmış.
Terbiyesi için:
- 1 yumurta sarısı
- 1/2 limon suyu
Hazırlanışı:
- Derin bir kapta soğan, kıyma, pirinç, karabiber ve zeytinyağını iyice yoğurun. Minik köfteler yapıp içine un koyduğunuz tepsiye yayın. Köftelerin her tarafının una bulanmasını sağlayın.
- Yağ koyduğunuz tencereye küp doğranmış soğanı koyun ve kavurun.
- Kerevizleri ve havucu tencereye ekleyin. Üzerine sıcak su koyun. Kaynadığında haşlanmış nohutları ve köfteyi ekleyerek 15 dk. kadar pişirin.
- Öte yandan bir kasede 1 yumurta sarısı, yarım limon suyunu karıştırın.
- Tenceredeki yemeğin suyundan 3-4 kaşık kadar alarak terbiyeye ilave edin ve karıştırın. Terbiyenin kesilmemesi için azar azar tencereye dökerek terbiyeyi yemeğe ilave edin. 2-3 dakika kadar terbiyesi ile pişirin ve ocağı kapatın.
Afiyet olsun.