Diş kaşıma bisküvisi

Bebeklerin dişleri çıkarken evde yapabileceğiniz bu sert ve şekersiz diş kaşıma bisküvisi ile bebeğinize yardımcı olabilirsiniz. Bu bisküvi bebeğinizin yemesi için değildir.

Diş kaşıma bisküvisi

Malzemeler
½ su bardağı tam buğday unu
½ su bardağı pirinç unu
1.5 yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı
4 Çorba kaşığı soğuk su
¼ çay kaşığı tarçın

Yapılışı

Un, tarçın ve pirinç unu bir kaseye koyulur, zeytin yağı eklenir. Azar azar soğuk su ilave edilerek sert bir hamur yapılır. Hamur merdane ile 1 cm kalınlığında açılır, eni 2 cm. boyu 3 cm. civarında bıçakla kesilir.( Hamur açılırken çok dağılıyorsa elinizi biraz ıslatarak tekrar yuvarlayıp şekil verebilirsiniz.) Mümkünse elinizle kenarlarını yuvarlatarak oval bir bisküvi şekli veriniz, keskin köşeler bebeğinizin damağına zarar verebilir. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye bisküvi hamurları dizilir. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında pembeleşene kadar yaklaşık 15 dakika pişirilir.

Dr.Gülşan Güven’in notu:

Diş kaşıma bisküvisi bebeğinizin yemesi için değildir. Bebeklerin ortalama 4-6 aydan sonra başlayan diş çıkarma ile ilgili sıkıntılarını gidermeye yöneliktir. Piyasada bulunan bisküvilerin şeker oranı ortalama %30 dan fazladır, üstelik koparak bebeğinizin boğazına kaçabilir. Bu tarif özellikle şekersiz ve sert kıvamda sunulmuştur. Yine de bebeğiniz, tarafınızdan veya bir erişkin gözetimi altındayken bu bisküviyi eline veriniz. Bebeğinizin huzursuzluğunu gidermek için bu bisküviyi buzdolabında beklettikten sonra verebilirsiniz. Soğuk olması bebeğinizin daha hoşuna gidecektir.

 

Her Hakkı Saklıdır. Kids&Gourmet Dergisi®

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here