Elmalı havuçlu glütensiz şekersiz kek
Malzemeler
1 su bardağı Hindistan cevizi unu
1 su bardağı kimoa unu
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı Hindistan cevizi yağı (veya zeytin yağı)
4 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet tatlı kırmızı elma (rendelenmiş)
2 adet havuç (rendelenmiş)
1 bardak dövülmüş ceviz içi
Not: Tatlandırmak isterseniz içine 4-5 adet Medine hurmasını sıcak suda beklettikten sonra ezerek ekleyebilirsiniz.
Hazırlanışı
Kâseye yumurtalar kırılıp 3-4 dakika çırpılır. İçine yoğurt, zeytinyağı ilave edilip 1 dakika daha çırpıldıktan sonra, unlar eklenir. İyice karışıp kıvam alınca tarçın,kabartma tozu,karbonat ekleyip çırpmaya devam edilir. Rendelenen elma ve havuç eklenerek spatula ile karıştırılır. Son olarak ceviz ilave edilir ve tekrar karıştırılır. Keki isterseniz muffin kalıplarına porsiyonluk ya da yağladığınız büyük kalıba dökerek. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişinceye kadar (yaklaşık 30-35 dakika), muffin kalıplarına koyduysanız 20-25 dakika kadar pişirin.
Glütensiz ve şekersiz bir diğer tarif olan karabuğday unlu kurabiye tarifine buradan ulaşabilirsiniz.