Fırında kabak mücveri malzemeleri
- 1 adet sakız kabak (rendelinmiş ve suyu sıkılmış)
- 1 adet havuç, (rendelenmiş)
- 1 adet küçük kereviz veya patates
- 1 avuç dolusu dereotu
- 3 kibrit kutusu kadar rendelenmiş beyaz peynir
- 1 tepeleme çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 4 çorba kaşığı un (tam buğday)
- 1 yumurta
Hazırlanışı
- Yumurta ve sızma zeytinyağı mutfak robotuna koyulur. İçerisine maydanoz ve dereotunu eklenerek robotta karıştırılır.
- Karıştırma kabına tüm sebzeler, baharat, peynir, yumurtalı karışımı koyularak harmanlanır.
- Fırın kabı veya muffin kapları zeytinyağı ile yağlanıp, mücver karışımı kaplara boşaltılır.
- 180 dereceye ısıtılmış fırında, kabın büyüklüğüne göre mücverin içi pişip, dışı kızarıncaya kadar pişirilir.
- Yoğurtla ya da et yemeklerinin yanında garnitür olarak da servis edilebilir.
Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:
İçerisinde çeşit çeşit sebze bulunan fırın mücveri, C vitamini, potasyum, A vitamini, beta karoten, folik asit ve daha pek çok yönden oldukça zengindir. Fırında yapılması ise en güzel yanı. Tavada derin, bol yağda kızartma çocuklarda önermediğimiz bir pişirme yaklaşımıdır. Çocukları gelişme çağında zararlı maddelerden ne kadar uzak tutarsak o kadar iyi.