Fırında kuzu pirzola
Malzemeler
2 adet kuzu pirzola
1 küçük diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı galeta unu
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
Fırını önceden ısıtın, (180 derece). Isıya dayanıklı bir fırın kabına pirzolaları yerleştirin. Fırında yumuşayana kadar yaklaşık 20 dk. pişirin. Bir kapta oda ısısına getirilmiş tereyağı, dövülmüş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, limon kabuğu rendesi ve galeta unu karıştırılır.
Pirzolalar fırından alınır, üzerine yapılan karışım dökülerek tekrar fırınlanır. Piştiğinde fırından çıkarılarak servis edilir.
Dr. Gülşah Güven’in notu:
Çocuklar genelde pirzolayı sever. Ancak sert olmaması ve az yağlı olduğundan kuzu pirzola tercih edilmelidir. Galeta ununu, kızarmış ekmekleri blenderdan geçirerek evde de hazırlamak mümkündür. İnsan vücudu en değerli demir ve proteini, sadece ve sadece kırmızı etten sağlayabilir.Küçük çocuklar için çok ince ve küçük parçalara bölerek yedirebilirsiniz.