Gronola 5 yaş ve sonrası çocuklar için atıştırmalık

Gronola - 5 Yaş ve Sonrası

Gronola 5 yaş ve sonrası çocuklar için atıştırmalık

Malzemeler

1 su bardağı yulaf ezmesi

1 su bardağı ceviz

1 su bardağı doğranmış meyve kurusu ( kuru üzüm, kuru erik, kuru dut, kuru kayısı )

½ su bardağı esmer şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

1 çorba kaşığı sıvıyağ

2 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri geniş bir kap içerisinde iyice karıştırın. 20 cm – 30 cm ölçülerinde pişirme tepsisini yağlayın ve karışımı içine sıkıca bastırarak yerleştirin. 150 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Çıkardığınızda sıcak hali ile oldukça yumuşak olacak ve soğuduğunda parçalara ayırmaya özen gösterin. Pişirme kalıbınızın boyutuna göre dilimlerin sayısı değişebilir. Bu tariften 6 tane dilim çıktı.

Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

4- 5 yaşından sonra çocukların rahatlıkla yiyebileceği bir atıştırmalık. Yulaf, ceviz, meyve kuruları, bal… Bu karışım çocukların fazlasıyla ihtiyacı olan enerji, omega-3, vitamin ve mineraller için bir sağlık hazine değerinde. Ve harika tadıyla da çocuklarınız sağlıksız atıştırmalıklar yerine bunları yemesi de ayrıca onunj sağlığına harika bir katkı. Çocuklar büyüdükçe dışarıda sosyal yaşam içinde kendilerine atıştırmalık arayışları daha görsel nitelikte oluyor. Hazır paket gıdalara alternatif olarak evde hazırlayıp süslü paketler ile çantaya attığınız granola çocuğunuz acıktığında pratik bir alternatif olabilir. Susam, alerji riski yüksek bir gıdadır. Besin alerjilerinin çok yaygınlaştığı günümüzde doktorunuza danışmadan çocuğunuza yedirmeyin.

Tarif:Nurgül Güzel

Her Hakkı Saklıdır. Kids&Gourmet Dergisi®

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here