Ana Sayfa06 -12 ay yemekHamsi buğulama 9 ay ve sonrası çocuklar için

Hamsi buğulama 9 ay ve sonrası çocuklar için

-

Hamsi buğulama

Malzemeler

  • Yarım kg. Hamsi
  • 2 orta boy patates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3-5 dal maydanoz
  • 1 limon
  • 2 defne yaprağı
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 domates

Hazırlanışı

  • Patatesler soyulur ve halka halka kesilerek yağlanmış fırın kabının zeminine dizilir.
  • Üzerine ayıklanmış yıkanmış hamsi, halka doğranmış soğan, domates,  halka kesilmiş limon, defne yaprağı dizilir.
  • 2 çay bardağı kadar su gezdirilir.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.

Not: Hamsi buğulama yemeğini küçük çocuklara yedirmeden önce el ile lokmada kılçık olmadığını iyice kontrol ederek sadece et kısmından yediriniz. Küçük çocuklar için kılçığı kolay temizlenebilen balıklar tercih ediniz.