Ana Sayfa1 Yaş Üstü YemekHavuçlu irmik tatlısı

Havuçlu irmik tatlısı

-

Havuçlu irmik tatlısı, genel kural olarak çocuklara 2 yaşına kadar ilave şeker önerilmediğinden 2 yaş sonrası için miktarı aşırıya kaçırmamak kaydıyla ara sıra verilebilecek sütlü hafif bir tatlıdır. İçindeki havuç sayesinde besleyici değeri de artan bu tatlı beta karoten açısından zenginidir.

Havuçlu irmik tatlısı tarifi 

Havuçlu irmik tatlısı malzemeleri

  • 3 adet orta boy havuç (Mor havuç, pancar, yaban mersini, bal kabağı da kullanılabilir)
  • 1 litre süt
  • 5 çorba kaşığı şeker (eğer yiyebiliyorsanız mümkünse hiç koymayın)
  • 10 çorba kaşığı irmik
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı

  • Havuç yıkanır, soyulur ve rendelenir.
  • Küçük bir tencereye konup üzerine yaklaşık yarım su bardağı su eklenir, kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.  
  • Havuç yumuşayıp iyice piştiğinde pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirilir.
  • Diğer yanda süt, irmik, şeker ve yağ bir tencereye koyulur. Devamlı karıştırılarak pişirilir.
  • Malzemeler iyice karıştığında kaynamadan önce içine havuç püresi eklenir. Karıştırmaya davam edilir.
  • Kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Ocaktan alındıktan sonra kaselere ya da kalıba konularak soğumaya bırakılır.

Oda sıcaklığına gelen havuçlu irmik tatlısı buzdolabında da birkaç saat iyice soğuyana kadar bekletilir. Sonra kalıptan çıkartılarak servis edilir.