Ana Sayfa1 Yaş Üstü Yemekİngiliz usulü bal kabaklı pancake 1 yaş ve sonrası

İngiliz usulü bal kabaklı pancake 1 yaş ve sonrası

-

Bal kabaklı pancake

Malzemeler

  • 1 su bardağı un (yarısı tam buğday unu, yarısı beyaz un)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya (veya vanilya çubuğu özü)
  • 1 kâse haşlanmış bal kabağı ezmesi
  • 2 yumurta
  • ½ çorba kaşığı dövülmüş fındık
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • ½  çay kaşığı toz zencefil
  • 1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı

Bal kabakları buharda veya az suda yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20 dakika haşlanır. Püre haline gelecek biçimde ezilir. Tüm malzeme bir kapta iyice çırpılır.  Yanmaz bir tavada fındık kadar tereyağ veya zeytinyağ koyulur. Bir kepçenin yarısı kadar karışım tavaya dökülerek her iki yüzü pembeleşinceye kadar orta ateşte pişirilir. Karışım bitinceye kadar aynı şekilde pişirmeye devam edilir.

Not: Karışımın kek hamuru kıvamında olmasına özen gösterilmelidir. Dolayısıyla da krep ya da standart pancake hamurundan daha kıvamlı ve piştikten sonra biraz daha sert olacaktır. Daha çok kabaran ve yumuşak hamur arzu ederseniz kabartma tozu miktarını arttırın ya da tamamen beyaz un ile hazırlayarak pişirin. 

Dr. Gülşah Güven’in notu:

Bal kabağı yüksek miktarlarda beta karoten içermektedir. Kemik gelişiminde önemli etkileri olan ve bağışıklık sistemini güçlendiren beta karoteni doğal yoldan alabileceğiniz bir besindir. Lif bakımından zengin olan bal kabağı, kabızlığa yatkın çocukların, bağırsak hareketlerini hızlandırmak açısından oldukça faydalıdır. Vitamin kaybını önlemek için buharda pişirmenizi ve satın alırken mümkünse soyulmuş, doğranmış olmayanlarını tercih etmenizi öneririm. Lezzetli olduğundan, kahvaltınızı doğal olarak tatlandıracaktır.