İngiliz usulü balkabaklı pancake 1 yaş ve sonrası

ingiliz-usulu-balkabakli-pancake-1-yas-ve-sonrasi

İngiliz Usulü Balkabaklı Pancake (1 yaş ve sonrası)
Malzemeler
100 gr tereyağı

250 gr un (125 gr tam buğday unu, 125 gr beyaz un)

250 ml süt

1 vanilya çubuğu özü

1 kâse haşlanmış balkabağı ezmesi

2 yumurta

½ çorba kaşığı dövülmüş fındık

1 çay kaşığı tarçın

½  çay kaşığı toz zencefil

1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı

Balkabakları buharda veya az suda yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20 dakika haşlanır. Püre haline gelecek biçimde ezilir. Un, kabartma tozu, tarçın, fındık, zencefil elenerek bir kabın içinde karıştırılır.Tereyağı, süt, balkabağı ezmesi ve vanilya özütü ayrı bir kapta iyice çırpılır. Bu karışıma yumurtalar eklenir. Sıvı homojen haline getirilmiş karışım azar azar unlu karışıma eklenir. Yanmaz bir tavada fındık kadar tereyağını eritilir. Bir kepçe karışımdan tavaya dökerek her iki yüzü pembeleşinceye kadar kısık ateşte pişirilir. Karışım bitinceye kadar aynı şekilde pişirmeye devam edilir. Şekil olarak güzel görünmesi için evde mevcutsa küçük boy bir tava kullanmanız önerilir.

Not: Karışımın kek hamuru kıvamında olmasına özen gösterilmelidir. Dolayısıyla da krep ya da standart pancake hamurundan daha kıvamlı ve piştikten sonra biraz daha sert olacaktır. Daha çok kabaran ve yumuşak hamur arzu ederseniz kabartma tozu miktarını arttırın ya da tamamen beyaz un ile hazırlayarak pişirin. Arzu edilirse tarçın, fındık ve zencefil miktarı arttırılabilir.

Dr.Gülşah Güven’in notu:  Bal kabağı yüksek miktarlarda beta karoten içermektedir. Kemik gelişiminde önemli etkileri olan ve bağışıklık sistemini güçlendiren beta karoteni doğal yoldan alabileceğiniz bir besindir. Lif bakımından zengin olan balkabağı, kabızlığa yatkın çocukların, bağırsak hareketlerini hızlandırmak açısından oldukça faydalıdır. Vitamin kaybını önlemek için buharda pişirmenizi ve satın alırken mümkünse soyulmuş, doğranmış olmayanlarını tercih etmenizi öneririm. Lezzetli olduğundan, kahvaltınızı doğal olarak tatlandıracaktır.

 

Her Hakkı Saklıdır. Kids&Gourmet Dergisi®

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here