Karpuz sorbe malzemeleri
- 400 ml su
- 600 ml karpuz suyu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Karpuzun tatlılığına göre 1 – 2 tatlı kaşığı bal ( Tatlı bir karpuz ise kullanmaya lüzum yok)
Hazırlanışı
- Su kaynatılır. Ilıdığında içine bal, karpuz suyu ve yoğurt eklenip iyice karıştırılır.
- Buzluğun dondurucu kısmına koyacağınız kapaklı bir kaba aktarılır ve buzluğa yerleştirilir.
- 6 saat boyunca her yarım saatte bir buzluktan çıkartıp iyice karıştırılır. Tekrar buzluğa koyulur.
- 6 saatin sonunda sorbeniz hazır olacak. Kreplerle, wafflelarla servis edebilirsiniz.
Dyt. Figen Fişekçi Üvez’in notu:
Çocuklar için doğal ve serin bir tatlı. İçinde sofra şekeri yerine meyve suyu ve bal bulunuyor. Çocukların dışarıda satılan, paketli buz dondurmaları ne kadar sevdiğini hesaba katacak olursak bu tarifi doğal bir alternatif olarak sayabiliriz. Sorbenizin içindeki karpuz çok iyi likopen ve betekoraten, içerisindeki yoğurt bağırsaklarınız için önemli probiyotik ve kalsiyum kaynağıdır. Bal ise tat ve enerji için ilave edilmektedir, bal bu tarifin 1 yaş sonrası için kullanılmasına neden oluyor çünkü 1 yaşından önce bal alerjik etkilere neden olabilir. Balı 12.ay sonrası bebeklere vermek gerekir.