Kereviz çorbası
Malzemeler
- 2 adet orta büyüklükte kereviz
- 1 adet küçük soğan veya 1 adet pırasanın beyaz kısımları, yıkanıp ayıklanmış, ince ince doğranmış
- 1 adet patates
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı inek sütü, eğer keçi sütü kullanacaksanız 1/2 bardak keçi sütünü su ile 1 bardağa tamamlayıp, kullanabilirsiniz.
- 1 çorba kaşığı kabuksuz ay çekirdeği
Hazırlanışı
- Soğan ince ince doğranır ve zeytinyağında sotelenir.
- Ayıklanıp küp doğranmış kereviz ve patates ilave edilir. Kerevizin kokusu çıkınca üzerini örtecek kadar su eklenerek sebzeler pişinceye kadar orta ateşte pişirilir.
- Pişen çorba robot ile ya da süzgeçten geçirilerek ezilir. Süt ve fındık büyüklüğünde tereyağı eklenerek kaynatılır.
Yetişkinlere servis ederken üzerine ay çekirdeği serperek fark yaratabilirsiniz.
Doç. Dr. Mahir Gülcan’ın notu:
Bebeklerin ve çocukların beslenmesinin olmazsa olmazı ve annelerin can simidi çorba ve sağlık deposu kerevizin müthiş kombinasyonu.
Kereviz, stresten, karaciğere, tansiyondan, idrar yollarındaki problemlere kadar birçok soruna iyi gelen mucizevi bitkidir. Protein, fosfor, demir, potasyum, A Vitamini, C vitamini, E Vitamini, kalsiyum içeren kereviz, tam anlamıyla bir vitamin deposudur ve kalorisi çok düşük bir besindir. Bu nedenle diyet yapanların rahatlıkla tüketebileceği bir besin maddesidir