Kış aylarında lif ve vitamin zengini salata tarifleri ile bağışıklık sisteminizin daha iyi çalışmasına yardımcı olabilirsiniz. Şef Ayşe Nil Dinler’in verdiği salata tarifleri ile sofralarınızda değişik tatlara yer açın.
Elmalı cevizli lahana salatası
Malzemeler
-1/4 beyaz lahana ince kıyılmış
-2 adet yeşil elma kabuğu soyulup rendelenmiş
-1 bardak kırık ceviz
Sosu için;
-1 limon suyu
-2 çorba kaşığı elma sirkesi
-3 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı şeker
Hazırlanışı
-Salata kasesinde salata malzemelerini karıştırın.
-Sos kasesinde tüm malzemeyi çırpıp salatanın üzerine dökün.
Lahanalı naneli salata
Malzemeler
-1/4 beyaz lahana ince kıyılmış
-2 çorba kaşığı kuru nane
Sosu için
-1 limon suyu
-1 çorba kaşığı sirke
-3 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı şeker
-1 çay kaşığı kimyon tohumu
Hazırlanışı
İnce kıydığınız lahanayı servis tabağına alın ve kuru naneyi ekleyip karıştırın.
Bir kasede limon, sirke, tuz, şeker ve zeytinyağını buluşturup iyice çırpın. Küçük bir tavada kimyon tohumlarını karıştırarak kavurun ve sosa ekleyin. Sosu iyice çırpıp. Lahananın üzerine dökün.En az yarım saat dinlendirip servis edin.
Özellikle ızgara etlerin ve tavuğun yanına çok yakışan bir salata,ertesi güne kaldığında hafif turşulaşıyor ve keyifle yiyebilirsiniz.
Pancar salatası tarifi
Malzemeler
-2 adet büyük pancar, soyulup, rendenin iri tarafı ile rendelenmiş
-1 adet sakız kabak çiğden soyulup, rendenin iri tarafı ile rendelenmiş
-2 adet havuç, ayıklanıp rendenin iri tarafı ile rendelenmiş
-1 adet iri Alabaş turp, rendenin iri tarafı ile rendelenmiş
Sosu için
-2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
-2 çorba kaşığı limon suyu
-1 çorba kaşığı mandalina suyu
-1 tutam tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
Süslemek için
⁃ Bir avuç taze nane veya maydanoz.
– Keten tohumu da serpebilirsiniz.
Hazırlanışı
Salata malzemeleri servis kasesine alıp karıştırın.
Sos malzemelerini bir kasede çırpıp, salataya ekleyin.
Nane yaprakları ile süsleyip servis edin.
Coleslaw salatası
Malzemeler
-1/4 beyaz lahana ince kıyılmış
-2 adet orta boy havuç, ayıklanıp rendenin iri tarafı ile rendelenmiş
-1 adet yeşil elma soyulup, rendenin iri tarafı ile rendelenmiş
-2 çorba kaşığı kuru üzüm, suda ıslatılıp şişirilmiş ve süzülmüş
-1/2 demet maydanoz ince kıyılmış
Sosu için:
-2 tatlı kaşığı bal
-5 çorba kaşığı süzme yoğurt
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 çorba kaşığı elma sirkesi
-1/2 limon suyu
-1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Salata malzemelerini servis edeceğiniz kaseye alıp iyice harmanlayın.
Bir sos kasesinde sos malzemelerini karıştırıp salataya ekleyin ve iyice karıştırın.30 dakika dinlendirip servis edin.
Afiyet olsun