Kuru meyveli şekersiz kurabiye çocukların ara öğün ve beslenme çantalarına koyabileceğiniz bir atıştırmalık. İlave rafine şeker katılmayarak hazırlanmış olması tamamen şekersiz olduğunu göstermez diabetli çocuklar için uygun değildir. İçindeki un, meyveler vücut tarafından şeker olarak depolanır.
Kuru meyveli şekersiz kurabiye
Malzemeler
4 adet hurma
3 adet kuru kayısı
1 avuç ceviz içi
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı zeytin yağı
1 adet portakal suyu ve kabuk rendesi
1 su bardağı tam buğday unu
Hazırlanışı
Meyveler küçük küçük doğranır. ceviz içi biraz dövülerek küçültülür. Yumurta ve portakal suyu karıştırılarak çırpılır. Zeytinyağı ilave edilir. Un ve portakal kabuğu rendesi ve son olarak kuru meyveler de eklenir. Hamur kıvam aldıktan sonra şekil verilip pişirme kağıdına yayılır. 170 C hafif yumuşak kalacak kadar yaklaşık 15 dakika pişirilir.
Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:
Kuru meyveli şekersiz kurabiye ev yapımı olduğundan ve ilave rafine şeker içermediğinden, hazır alacağınız ürünlere nazaran daha iyidir. Bu kurabiye ara öğünde süt gibi kalsiyum açısından zengin bir içecek ile çok sık olmamak kaydıyla çocuklara verilebilir. Tabi bu bisküvinin bir özelliği de içinde ilave rafine şeker bulunmuyor olması. Kuru meyveler yeterince şeker içerdiğinden tatlandırma bu şekilde yapılmış. Ancak yine de belirtmek isterim çocuklara çok sık bu tip yiyecekler verilmemelidir ana öğünler için iştah kapatıcı da olabilir.
Tarif: Tuğba Esentepe