Malzemeler
- 250 gram tavuk but kuşbaşı doğranmış
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy patates
- 1 çay bardağı bezelye
- 6 – 7 adet kültür mantarı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet orta boy kuru soğan
- Bir tutam tuz
- Bir talı toz kırmızı biber
- Bir tutam kekik
- 1 diş sarımsak
Mantarlı sebzeli tavuk hazırlanışı
- Tavukları bir kaba koyarak zeytinyağı, toz biber, bir tutam tuz ve kekik ile karıştırarak marine edin.
- Soğan, havuç ve patatesleri küçük küçük doğrayın. Mantarları yıkayıp soyduktan sonra 4 eşit parçaya bölün.
- Tavukları tencereye koyup karıştırarak 10 dk kadar pişirin. Daha sonra doğranmış soğanı, sarımsağı ekleyin. Karıştırın.
- Soğanlar hafif kokusunu vermeye başladığında salçayı, mantarı, havucu, bezelyeyi ve patatesleri ekleyin. Tavukla iyice karıştırın. Üç-beş dakika karıştırarak pişirdikten sonra üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
- Ara sıra kontrol edip suyu çok azalmışsa az miktar sıcak su ilave edin.
- Yemekten güzel kokular gelmeye başladığında yaklaşık 20 – 30 dk. sonra yemeğiniz hazır olacaktır.