Ana Sayfa1 Yaş Üstü YemekPastırmalı rulolar 1 yaş ve sonrası

Pastırmalı rulolar 1 yaş ve sonrası

-

Pastırmalı rulolar

Malzemeler

  • 100 gr. çemensiz pastırma
  • 50 gr tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • ¾ su bardağı süt
  • Yarım su bardağı domates püresi
  • Yarım paket kabartma tozu

Hazırlanışı

Fırın 180 derece ısıtılır. Un, küp küp doğranmış tereyağı ve kabartma tozu bir kaba koyulur. Yağ ve un karışana dek yoğurulur. Üzerine süt ilave edilir ve karışım pürüzsüz hamur kıvamına gelene dek yoğurulur. Hamur oklava ile dikdörtgen şeklinde açılır. Hamur kalınlığı yarım santim civarı olmalıdır. Hamur yaklaşık 3 santim eninde,  10-12 santim boyunda dikdörtgen parçalara kesilir. Kesilen parçalara önce ince bir kat domates püresi sürülür ardından uygun büyüklükte bir parça pastırma yerleştirilir ve uzun kenar rulo şeklinde sarılır. Sarılmış rulolar fırın kâğıdı serilmiş tepsiye yerleştirilir.

20 dakika veya üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Çocuklar için hazırlanan yemeklerde salam, sucuk, sosis yerine pastırma kullanılması çemensiz olması şatıyla doğru bir yaklaşımdır. Ancak pastırmayı güvenilir bir yerden almaya özen gösterin ve çiğ olarak yedirmeyin. Pişmiş olmasında her zaman fayda var. Pastırma tuz oranı yüksek bir gıda ürünü olduğundan, pastırma kullanarak hazırlanmış bu tarifin hamurunda tuz kullanılmamış olması isabetli bir yaklaşımdır. Yine pastırma alırken yağsız olmasına da dikkat etmenizi öneririm. Çok sık olmamakla beraber arada bir yukarıda da belirttiğim şartlarda yenilmesinde bir sakınca yoktur.