Yaşı küçük çocuklara, eti minik parçalara keserek bir miktar yedirebilirsiniz. Kuzu eti pişirildiğinde oldukça yumuşak ve çocukların yiyebileceği bir kıvamda olur.
Sakızlı kuzu incik
Malzemeler
2 adet kuzu incik
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet damla sakızı
1 tutam yenibahar
1 tutam tarçın
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam tuz
Püresi için:
3 orta boy patates
½ su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
50 gr kaşar peyniri
Hazırlanışı
Et yağda soğan ile sotelenir, içine 2 bardak su koyulur ve pişmeye bırakılır. Havanda damla sakızını dövülerek, etin suyunu çekmeye yakın toz haline gelen damla sakızı ve baharatlar ilave edilip, suyunu çekene dek pişmeye bırakılır. Ayrı bir tencerede küp doğranmış patatesler haşlanıp, ezilir. Süt, yağ, peynir eklenerek, püre kıvamına ulaşana kadar pişirilir. Püreyi servis tabağına yayıp üzerine pişen etler eklenerek servis edilir.
Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu
Hayvansal protein bakımından zengin bir yemektir. Günlük protein ihtiyacının %60’ı kuzu eti ile karşılanabilmektedir. Kuzu eti demirin en ideal kaynaklarındandır. Kuzu eti büyüme, yara iyileşmesi ve bağışıklık sistemi için gerekli olan çinko ihtiyacının %45’ini karşılamaktadır. Kuzu etindeki çinko formu itibariyle diğer kaynaklara göre daha kolay bağırsaklardan emilebilmekte ve daha etkili olmaktadır. Demirin daha iyi emilimi için C vitamini ile yenmesi uygun olacaktır.