Sebzeli balık çorbası 9 ay ve sonrası çocuklar için

Yurdumuzda sonbahar ve kış ayları balık bakımından zengin dönemler. Haftada minimum 1 defa balık yemek ve çocuklara da yedirmek önemli. Çünkü vücudumuz tarafından üretilmeyen bu sebeple dışarıdan besin yoluyla aldığımız Omega 3 yağ asitleri balıkta özellikle yağlı balıklarda bol miktarda var.

Malzemeler

150-200 gr derisiz fileto balık (Biz somon kullandık siz kılçıksız dip balığı olmayan taze bir başka balıkta kullanabilirsiniz)

1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

1 küçük soğan (ince doğranmış)

1 adet patates (ayıklanıp, küçük doğranmış)

1 adet küçük havuç (ayıklanıp, küçük doğranmış)

1 adet kabak (ayıklanıp, küçük doğranmış) mevsimi değilse kullanmayabilirsiniz.

Yeteri kadar sıcak su

Hazırlanışı

Tencere ocağa koyulur ve içine zeytinyağı eklenir. Soğan veya pırasa tencerede hafif sotelenir ve ardından diğer yıkanıp, soyulup dilimlenmiş sebzeler eklenir. 1-2 dakika tüm sebzeler karıştırılarak pişirildikten sonra üzerini örtecek kadar sıcak su (yaklaşık 3 su bardağı) ilave edilir. 10 dakika sonra kılçıksız balık tencereye koyulur ve 10 dakika pişirilir. Pişen balık çorbadan çıkarılarak didiklenir. O sırada çorba el blenderı (mümkün ise çatal ile ezilerek) daha pürüzsüz hale getirilir. Son olarak didiklenmiş balık ilave edilir ve bir taşım kaynatılarak servis edilir.

 

Yrd. Doç. Dr. Enver mahir Gülcan’ın notu:

Kış aylarının ve çocukların vazgeçilmezi çorba annelerin hem kolay hazırladığı hem de çocukların kolay içtiği bir yemektir. Sebze ve balık içeren bu besleyici çorba çocukların hem gelişimine hem de sağlığına son derece faydalıdır. Haftada 1-2 defa çocuğunuza balıklı bir çorba sunmanız onun sağlıklı gelişimi için gereken pek çok değerli besini almasını sağlayacaktır. Balığın yağ içeriğinin kalp damar sağlığı açısından faydalı ve gerekli olduğunu bilmekteyiz. Ayrıca Omega 3 yağ asitlerini bolca içermesi nedeniyle, çocukların beyin ve göz gelişimi için de gereklidir.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here