Sebzeli tuzlu kek
Malzemeler
- 1,5 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 10 adet siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılıp küçük doğranmış)
- 10 adet kuru domates (küçük doğranıp ,çok kuru ise ıslatılıp ya da zeytin yağında yumuşatılmış)
- 1 adet taze soğan (ince kıyılmış)
- 2 çorba kaşığı konserve mısır tanesi
- 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
- Tüm malzemeler doğranıp hazırlanır.
- Yumurta, bir tutam tuz ile çırpılır.
- Yoğurt, süt ve yağ eklenip tekrar çırpılır. Un eklenir ve çırpmaya devam edilir. En son kabartma tozu koyulur ve çırpılır.
- Diğer sebzeler eklenir, spatula yardımıyla karıştırılır.
- Yağlanmış büyük dikdörtgen fırın kabına kek hamuru yayılır.
- Isıtılmamış fırında ilk 15 dakika 180 derece, sonraki 20-25 dakika 160 derecede pişirilir.