Sütsüz yumurtasız kurabiye malzemeleri
Sert bir kurabiye olduğundan ıslatılarak yedirilmesi uygundur.
- Yarım çay bardağı elma suyu
- 1 elma rendesi
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 2 su bardağı un ( en az 1 bardağı tam buğday unu tercih edilmeli)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Elma suyu, elma rendesi, sızma zeytinyağı, tarçın, un, kabartma tozu karıştırılır. Bir merdane yardımıyla hamur açılır. Kurabiye kalıpları ile şekil vererek fırın tepsisine yerleştirilir. 175 derecede pembeleşinceye kadar pişirilir.
Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu
Özellikle besin alerjileri, daha doğru bir deyimle besin protein alerjileri son yıllarda oldukça yaygın görülmektedir. Bu çocuklarda özellikle sindirim sistemi etkilenerek reflü benzeri kusmalar, yeme bozuklukları, beslenmeyi reddetme, karın ağrısı, kanlı-mukuslu kaka yapma, ishal gibi bulgular görülür. Süt ve yumurta proteini, özellikle besin alerjisi yapan gıdaların başında gelir. Bu kurabiye de süt ve yumurta yiyemeyen alerjik çocuklar için güzel bir alternatiftir.
İlginizi çekebilecek diğer sütsüz tarifler:
Sütsüz ve yumurtasız pancake 1 yaş ve sonrası
Yumurtasız glütensiz sütsüz kek tarifi 2 yaş sonrası çocuklar için