Sütsüz yumurtasız kurabiye – 9 ay ve sonrası

 

Sütsüz yumurtasız kurabiye – 9 ay ve sonrası süt ve yumurta alerjisi olan çocuklar için

Malzemeler

¾ çay bardağı elma suyu
1 elma rendesi
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 su bardağı un ( en az 1 bardağı tam buğday unu tercih edilmeli)
Tarçın
Kabartma tozu

Hazırlanışı
Elma suyu, elma rendesi, sızma zeytinyağı, tarçın, un, kabartma tozunu karıştırılır. Bir merdane yardımıyla hamur açılır. Kurabiye kalıpları ile şekil vererek fırın tepsisine yerleştirilir. 175 derecede pembeleşinceye kadar pişirilir.

Dr. Enver Mahir Gürcan’ın notu
Özellikle besin alerjileri, daha doğru bir deyimle besin protein alerjileri son yıllarda oldukça yaygın görülmektedir. Bu çocuklarda özellikle sindirim sistemi etkilenerek reflü benzeri kusmalar, yeme bozuklukları, beslenmeyi reddetme, karın ağrısı, kanlı-mukuslu kaka yapma, ishal gibi bulgular görülür. Süt ve yumurta proteini, özellikle besin alerjisi yapan gıdaların başında gelir. Bu kurabiye de süt ve yumurta yiyemeyen alerjik çocuklar için güzel bir alternatiftir.

Tarif: Nurgül Güzel

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here