Ana Sayfa1 Yaş Üstü YemekTerbiyeli köfteli kereviz 1 yaş ve üzeri

Terbiyeli köfteli kereviz 1 yaş ve üzeri

-

Ailece yemek isteyebileceğiniz terbiyeli köfteli kereviz tarifi yaklaşık 3 kişiliktir. İçinde nohut olduğu için küçük çocuklara ezerek verebilirsiniz.

Terbiyeli köfteli kereviz malzemeleri:

Köftesi için:

  • 200 gr. az yağlı dana kıyma
  • 1 küçük kuru soğan rendelenmiş.
  • 1 yemek kaşığı tepeleme pirinç (varsa kırık pirinç tercih edebilirsiniz) yıkanıp süzülmüş
  • Yarım çay kaşığı karabiber (Büyük çocuklar ve yetişkinler)
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı (kıyma yağsız ise miktarı 2 tatlı kaşığı yapın)
  • 3 – 4 çorba kaşığı un

Suyu için:

  • 2 orta boy kereviz küp doğranmış
  • 1 orta boy havuç minik küp doğranmış
  • 1 küçük kuru soğan küp küp doğranmış
  • 5 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çay bardağı nohut bir gece önceden ıslatılmış ve ertesi gün haşlanmış.

Terbiyesi için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 limon suyu

Hazırlanışı:

  • Derin bir kapta soğan, kıyma, pirinç, karabiber ve zeytinyağını iyice yoğurun. Minik köfteler yapıp içine un koyduğunuz tepsiye yayın. Köftelerin her tarafının una bulanmasını sağlayın.
  • Yağ koyduğunuz tencereye küp doğranmış soğanı koyun ve kavurun.
  • Kerevizleri ve havucu tencereye ekleyin. Üzerine sıcak su koyun. Kaynadığında haşlanmış nohutları ve köfteyi ekleyerek 15 dk. kadar pişirin.
  • Öte yandan bir kasede 1 yumurta sarısı, yarım limon suyunu karıştırın.
  • Tenceredeki yemeğin suyundan 3-4 kaşık kadar alarak terbiyeye ilave edin ve karıştırın. Terbiyenin kesilmemesi için azar azar tencereye dökerek terbiyeyi yemeğe ilave edin. 2-3 dakika kadar terbiyesi ile pişirin ve ocağı kapatın.

Afiyet olsun.