Yılbaşı için misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu kurabiyelerde az miktarda çikolata olduğundan yaş grubu 2 yaş ve üzeri olarak düşünülebilir. Çocuk yemeklerine prensip olarak 1 yaşına kadar tuz 2 yaşına kadar şeker ilave etmemeye çalışıyoruz. 2 yaştan sonra da mümkün olduğunca rafine şeker kullanımı önerilmediğinden özel günler için olan tariflerde ara sıra yer veriyoruz. Yılbaşı kurabiyelerini sıcak süt ile servis edebilirsiniz.
Yılbaşı kurabiyeleri
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı tam buğday unu
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tarçın (toz halinde)
- Yarım çay kaşığı zencefil ( toz halinde) Süslemek için
- 40 g beyaz çikolata, bitter çikolata
Hazırlanışı
- Unu bir kâseye döküyoruz,
- Üzerine yumurta ve zeytinyağını ilave ediyoruz,
- Tarçın ve zencefili de ekleyip hamuru yoğurup buzdolabında 30 dak dinlendiriyoruz,
- Kalıplarla şekiller verip 180 derece, 10-12 dakika pişiriyoruz,
- Soğuyan kurabiyeleri eritilmiş çikolata ile ve cranberry ile dilediğiniz gibi süslüyoruz.
- Süs için üzerine pudra şekeri serpebilir ya da pudra şekeri ve tereyağı eritilerek yapılan glazür ile süsleyebilirsiniz.