Yulaf sütü
Malzemeler
½ su bardağı yulaf ezmesi
2 su bardağı su
Hazırlanışı
Yulaf ezmesi ve su karıştırılır. Bu karışım on saat kadar buzdolabında bekletin. Ardından robota koyularak robottan geçirilir. Kahve filtresi veya temiz bir tülbent yardımı ile süzülür. Yulaf sütünüz hazırdır.
Yulaf sütü, damakta, hafif tatlımsı ve unlumsu yumuşak bir tat bırakır. Kek, kurabiye, poğaça yapımında ve ayrıca çorbalarda lezzet ve dokuyu zenginleştirmek için kullanabilir.
NOT: İnek sütü yerine içirilmesi için değil yemeklerde kıvam verici olarak kullanılması amacıyla verilmiş bir tariftir.
Glüten içerdiğinden hekiminize danışmanızı öneririz.
Doç. Dr. Mahir Gülcan’ın notu:
Yulaf sütü yine inek sütü alerjisi olan çocuklara bir alternatiftir. Ama besin değeri hayvansal süt ile tamamen farklıdır. Asla inek sütüne muadil değildir. Ancak yemeklerde, tatlılarda inek sütü yerine kıvam verici malzeme olarak kullanılabilir.
Tarif: Nurgül Güzel