Zeytinli ekmek 1 yaş ve sonrası

 

Zeytinli ekmek 1 yaş ve sonrası

Malzemeler

250 gr. tam buğday unu

250 ml. su

50 ml. zeytinyağı

20 gr (yarım paket) yaş maya

50 gr. zeytin ezmesi

50 gr. doğranmış zeytin

2 tutam kuru nane

Hazırlanışı:

Fırını 220 dereceye ayarlıyor ve önceden ısınması için çalıştırıyoruz. Suyun yarısını derin bir kâse içerisine alıp; mayayı çırpıcıyla suyun içerisinde açıyoruz. Unu; sulu karışıma eleyip naneyi ekliyoruz. Zeytinyağı ve Zeytin ezmesini de karışıma ekleyerek elimizle karıştırıyoruz. Hamur kâsede toplandıktan sonra tezgâha alıp, ekliyoruz. Hamuru tezgâhta yoğurmaya başlıyoruz. Gerektiği noktada kalan suyumuzdan kısım kısım eklemeler yapıyoruz. Hamur toparlanıp ele yapışmayan bir kıvama geldiğinde zeytinlerimizi ekliyoruz. Elde ettiğimiz hamurumuzu arzu ettiğimiz şekilde (örn. resimdeki gibi) şekillendirip altına un serptiğimiz tepsimizde mayaya bırakıyoruz. Üstlerine ince bir bıçakla çizikler atıyoruz. İsterseniz minik somunlar ya da simit şeklinde de şekil verebilirsiniz. Mayası gelen ekmeklerimizi 220 derecede önceden ısıttığımız fırınımıza veriyoruz.

Zeytinli ekmekleri büyüklüğüne göre, üstleri kabuklaşıncaya kadar pişiriyoruz.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here