Ana Sayfa06 -12 ay yemekPatatesli bebek omleti 8 ay ve sonrası bebekler için

Patatesli bebek omleti 8 ay ve sonrası bebekler için

-

Yumurta en değerli protein kaynaklarından biridir. Bebeklere yumurtanın sarısı bir çay kaşığı yedirilerek başlanır ve her gün birer çay kaşığı arttırılarak bir haftanın sonunda bir yumurta sarısı yedirilir. Her şey normal ve bebeğiniz yiyebiliyor ise sorun yoktur. Doktorunuz daha önceki veya sonraki aylarda da yumurta sarısı verebilir. Bu bebeğinizin durumu, gelişimi, alerji yatkınlığı gibi bir çok konuya bağlı olarak değişebilir. Sabah kahvaltıda bebeğinize değişiklik olarak patatesli yumurta yedirebilirsiniz. Unutmayın yumurtanın sadece sarısını kullanacaksınız. Patatesler de yumuşak ve yenebilir olmalı. Genel olarak patatesli bebek omleti 8 ay ve sonrası bebekler için uygundur.

Patatesli bebek omleti malzemeleri:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 adet küçük patates
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuzu alınmış beyaz peynir
  • 1/2 çay bardağı su

Hazırlanışı:

Patates yıkanır, soyulur. İnce ve küçük doğranır. Küçük bir tavaya su koyulur içine patatesler atılır. Suyunu çekip patatesler yumuşadığında yağ ve suda bekletilerek tuzu alınmış beyaz peynir koyulur ve karıştırılır. Bu sırada patatesleri de biraz ezebilirsiniz. Ardından yumurta kırılarak beyazından ayrılır. Yumurta sarısı patatese ilave edilir ve karıştırılır. Yumurta yaklaşık 1 dakika da pişmiş olacaktır. Piştiğinde ocaktan alınır. Ilıdığında kahvaltınız hazır.

Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Yumurta, protein değeri oldukça yüksek bir hayvansal gıdadır. Hekiminize danıştıktan sonra eğer bebeğinizde alerji yoksa 6 ay ve üzeri bebeğinize yumurta sarısı yedirmeye başlayabilirsiniz. Yumurta beyazı daha fazla protein içerdiğinden alerji potansiyeli daha yüksektir. Yumurta alerjisi, yumurtanın veya yumurta içeren gıdaların alınmasından sonra, dakikalar veya saatler içinde ortaya çıkar, deride yaygın kızarıklık, hırıltılı solunum, kusma ve ishal görülebilir. Yumurta alerjisinde egzama veya kaşıntı deri ve göz lezyonları görülme sıklığı diğer besin protein alerjenlerine göre daha fazladır. Yumurta iyi pişmezse salmonella bakterisi bulaşabilir. Bu yüzden iyi pişirilmelidir.